BODY WORLDS Blind Day op 8 oktober 2015

BODY WORLDS Blind Day op Wereld Zichtdag

BODY WORLDS Blind Day op Wereld Zichtdag

  |   Evenementen, Nieuws
Donderdag 8 oktober 2015 op Wereld Zichtdag organiseert anatomiemuseum BODY WORLDS: The Happiness Project een nieuwe editie van de BODY WORLDS Blind Day. Mensen met een visuele beperking krijgen dan – bij hoge uitzondering – de kans om enkele geplastineerde lichamen, lichaamsdelen en organen te zien… door te voelen.

 

Dokter, wetenschapper en anatoom Gunther von Hagens en zijn echtgenote Dr. Angelina Whalley willen met BODY WORLDS iedereen de kans geven om meer inzicht te krijgen in het menselijk lichaam. Dit is voor personen met een visuele handicap niet mogelijk, omdat de plastinaten normaliter niet mogen worden aangeraakt en veelal in vitrines liggen. In onderstaande persoonlijke videoboodschap legt Dr. Angelina Whalley, creatief en conceptueel ontwerper van de BODY WORLDS exposities, uit waarom een Blind Day wordt georganiseerd bij The Happiness Project. Voornaamste reden is dat BODY WORLDS iedereen de kans wil geven om meer inzage te krijgen in het menselijk lichaam.

De voelrondleiding is onder leiding van een medisch professional. In samenwerking met het Dbib is deze helemaal afgestemd op de wensen en behoeftes van de doofblinde bezoekers. Elke deelnemer dient een begeleider mee te brengen. Hiervoor is een speciaal combiticket voorzien.

 

DATUM:
Donderdag 8 oktober 2015

 

TIJDEN:
14:00 – 16:00 uur

 

TICKETS:
€20 per Blind Day duoticket, inclusief entree en voelrondleiding.
Het duoticket is geldig voor één visueel beperkt persoon en één begeleider.

 

CAPACITEIT:
10 personen, vol = vol