Geluk en gezondheid

Wat kunnen we zelf doen om gelukkiger te worden?
Geluk en gezondheid

Zoals het team van HappilyBrownn recent in hun blog opmerkte, de huidige omstandigheden zorgen er voor dat steeds meer mensen zich realiseren hoe belangrijk het is om hun fysieke en mentale gezondheid op peil te houden. Sinds het begin van de Corona crisis ervaart een derde van de Nederlanders meer angst, tekenen van depressie en slaapproblemen. In Groot Brittannië is het aantal volwassenen met symptomen van depressie verdubbeld, vergeleken met een jaar eerder. Is geluk  onmogelijk in de huidige situatie? Hebben we zelf geen enkele controle over ons geluk?

Omstandigheden, genen en acties

Zonder twijfel kunnen we stellen dat de omstandigheden van de wereld om ons heen invloed hebben op ons geluk. Maar, volgens sociale wetenschappers, zijn deze omstandigheden maar verantwoordelijk voor 10% van ons geluk. Wat is er dan verantwoordelijk voor de overige 90% van ons geluk? En wat voor effect heeft het op onze gezondheid?

Een groot gedeelte van ons geluk is afhankelijk van onze genen. 50% van ons geluk is erfelijk bepaald. Iedereen wordt geboren met in de genen het vermogen om gelukkig te zijn. Het door de natuur ‘voorgeprogrammeerde’ geluksniveau waarnaar iemand na een vervelende of juist positieve ervaring terugkeert, is voor iedereen anders. Onze eigen keuzes zijn verantwoordelijk voor de overige 40% van ons geluk. Het is tijd om de controle te nemen over die 40% en er achter te komen wat je kunt doen om je gelukkigheid te vergroten.

Het Happiness Project

Hoe gelukkig we zijn is van invloed op onze gezondheid. Hoe dat komt en wat jij kunt doen om je mate van geluk te verbeteren wordt bekeken in de BODY WORLDS: The Happiness Project tentoonstelling. Hier kun je leren hoe je dagelijkse keuzes invloed hebben op je geluk en je gezondheid en wat jij kunt doen om gelukkiger te worden. Een tip: blijf bezig, ga naar buiten en onderneem (veilige) activiteiten.

Bij BODY WORLDS wordt je meegenomen op een reis door het menselijk lichaam. De tentoonstelling bestaat uit echte, geplastineerde lichamen, waardoor je een uniek kijkje krijgt naar onze anatomie en hoe onze lichamen werken.