Blue Monday - zo versla je het | BODY WORLDS

Blue Monday – zo versla je het!

Blue Monday - zo versla je het!

Blue Monday – zo versla je het!

  |   BODY WORLDS, Nieuws, Uit onderzoek blijkt...
Vandaag is het Blue Monday, zogenaamd de depressiefste dag van het jaar. Wat is het precies en waarom is dit zo’n dieptepunt in het frisse nieuwe jaar dat net begonnen is? En belangrijker: hoe voorkom je dat jij ook in deze valkuil loopt? Je leest het hier.

 

Wat is Blue Monday?

De Britse psycholoog Cliff Arnall bedacht in 2005 een wetenschappelijke formule waaruit zou blijken dat de maandag van de laatste volle week van januari de dag is waarop de meeste mensen zich treurig, neerslachtig of weemoedig voelen: Blue Monday. Dit jaar is dat dus maandag 18 januari.

 

Waarom is dit de meest depri dag van het jaar? Dit zou te maken hebben met een combinatie van factoren: onze goede voornemens zijn al massaal overboord gegooid, de dagen zijn kort en koud, de zomervakantie lijkt nog heel ver weg en de kerstherinneringen beginnen al te vervagen. Ondanks de kritiek van academici op de formule van Arnall, staat de ‘feestdag’ jaarlijks hoog op de kalender van vele organisaties en media.

 

Beat Blue Monday!

Veel belangrijker dan wat het inhoudt, is: hoe kun je Blue Monday verslaan? Om hier antwoord op te geven hebben we experts – onze bezoekers – gevraagd naar hun tips om goede voornemens vol te houden. Zo versla je Blue Monday:

1. Gewoon doen!

Je moet je gewoon houden aan je goede voornemens. Geen excuses en discipline, dan komt het goed.

2. Jezelf blijven herinneren.

Blijf jezelf eraan herinneren dat je een goed voornemen hebt. Zo weet je elke dag wat je te doen staat.

3. Houd een agenda bij.

Als je een agenda bijhoudt kun je je goede doel inplannen. Op die manier is het excuus van geen tijd verleden tijd.

4. Bezoek BODY WORLDS: The Happiness Project.

Na een bezoek aan BODY WORLDS weet je precies wat wel en wat niet goed is voor je lichaam.

5. Regelmaat.

Als je regelmaat in je leven aanbrengt wordt het makkelijker om je goede voornemens in je vaste dagelijkse patroon op te nemen.

BODY WORLDS helpt je vol te houden!

Ben je al weleens bij BODY WORLDS geweest? Zoniet, dan is nu het goede moment. Wij helpen jou namelijk je goede voornemens vol te houden, want nergens zie je zo concreet wat de invloed van je leefstijl is op je lichaam en gezondheid als bij BODY WORLDS: The Happiness Project!

Boek tickets online met korting