Dr. Gunther von Hagens' dvd-box 'Anatomy for Beginners'

DVD box ‘Anatomy for Beginners’

DVD box ‘Anatomy for Beginners’

  |   Nieuws
Gunther von Hagens, de grondlegger van de BODY WORLDS tentoonstellingen, neemt kijkers op de 2DVD ‘Anatomy for Beginners’ mee op een reis door de anatomie van het menselijk lichaam. Samen met de Britse patholoog John A. Lee opent hij hiermee de boeiende wereld van de werking van het menselijke lichaam aan de hand van vier onderwerpen: motoriek, bloedsomloop, spijsvertering en voortplanting.

 

Alle mensen die zijn gebruikt voor de demonstratie in deze reeks anatomielessen hebben zich voor hun dood ingeschreven voor het donorprogramma en hebben toestemming gegeven voor het gebruik van hun lichaam voor publieke educatie.

 

Het voordeel boven anatomieles uit een boek is dat je bij ‘Anatomy for Beginners’ het echte lichaam ziet. Von Hagens toont de verschillende structuren en laat zien hoe je lijf is opgebouwd en reageert op bijvoorbeeld beweging. Daarbij werkt zijn enthousiasme aanstekelijk en ervaar je uiteindelijk vooral de schoonheid en complexiteit van het menselijk lichaam.

 

‘Anatomy for Beginners’ door Gunther von Hagens is ook niet vergelijkbaar met snijzaalpractica zoals medische studenten die krijgen. De professor snijdt met grote snelheid door de lichamen heen en maakt daarnaast ook gebruik van geplastineerde lichaamsonderdelen en levende lijven om de werking nog verder te verduidelijken.

 

Het kijken van de serie vraagt wel een enigszins sterke maag. Niet alleen omdat Von Hagens tijdens de lessen, net als in de tentoonstellingen, gebruik maakt van echte lichamen, maar ook omdat hij deze voor de camera ontleedt. De huid wordt bijvoorbeeld van het lichaam afgesneden en de schedel wordt opengemaakt.

 

win-dvd-anatomie-voor-beginners-28-oktOndanks, of misschien juist wel dankzij, de zeer expliciete beelden is het een zeer leerzame serie. Wil je graag iets meer weten over de anatomie van het menselijk lichaam en kun je wel iets hebben? Dan is ‘Anatomy for beginners’ zeker een aanrader – zowel voor geïnteresseerde leken als voor doorgewinterde medische professionals.

 

 

Anatomy for beginners’ is te koop in de BODY WORLDS Shop op het Damrak 66.

 

Speelduur: 2 DVD, ca. 200 minuten
Prijs: € 19,90
Kijkwijzer: 12+
Geluid: Engels gesproken/Nederlands ondertiteld

 

DVD voor educatief gebruik

 

Uitgever B-motion heeft de rechten verworven voor educatief gebruik van ‘Anatomy for beginners’ en biedt daarmee de mogelijkheid om deze bijzondere documentaire actief binnen het onderwijs te gebruiken, zowel klassikaal als via intranet/internet. Hiermee kunnen studenten in hun eigen tijd de programma’s bekijken op de iPad, computer of TV en sluit daarmee aan op de trend van modern digitaal leren en de belevingswereld van studenten. Voor meer informatie, neem je contact op via www.b-motion.nl.