Fotograaf neemt foto's slechts enkele seconden na geboorte

Fotograaf neemt foto’s slechts seconden na de geboorte

Fotograaf neemt foto’s slechts seconden na de geboorte

  |   Nieuws
De fotoserie Cesar van fotograaf Christian Berthelot toont portretten van pasgeboren baby’s, slechts enkele seconden nadat zij succesvol via een keizersnede ter wereld zijn gebracht. Voor sommigen is deze serie misschien wat heftig om te zien, maar dat is juist het doel. De fotograaf wil met Cesar de rauwe waarheid van de geboorte laten zien, zonder dekens en zonder clichés.

 

De geboorte van zijn eigen kind inspireerde Berthelot om deze serie te maken: ‘Toen ik mijn zoon voor het eerst zag, zat hij onder het bloed en een witte substantie genaamd Vernix. Hij zag er uit als een krijger die zojuist zijn eerste overwinning had behaald, als een engel uit de duisternis.’ Vanuit dit perspectief krijgen zijn foto’s een diepere betekenis.

 

Met behulp van Jean-Francois Morievnal, een arts in het ziekenhuis waar Berthelot zijn zoon is geboren, begon hij aan de training die nodig is om foto’s te mogen maken in de operatiekamer. Na slechts 6 maanden training ging hij op zoek naar zwangere vrouwen die hem toestemming zouden geven hun baby’s tijdens hun geboorte te fotograferen.

 

Tot op de dag van vandaag hebben Berthelot en Morievnal 40 keizersnedes gefotografeerd. De serie is op dit moment te bewonderen in Parijs.

Leanne, 13 seconden na haar geboorte.

newborn-infant-photos-c-section-cesar-christian-berthelot-7

Liza, 3 seconden na haar geboorte.

newborn-infant-photos-c-section-cesar-christian-berthelot-1

Steven, 15 seconden na zijn geboorte.

newborn-infant-photos-c-section-cesar-christian-berthelot-4

Chloé, 11 seconden na haar geboorte.

newborn-infant-photos-c-section-cesar-christian-berthelot-9

Kevin, 13 seconden na zijn geboorte.

newborn-infant-photos-c-section-cesar-christian-berthelot-6