Geven maakt gelukkig | BODY WORLDS

Geven maakt gelukkig

Geven maakt gelukkig - BODY WORLDS blog

Geven maakt gelukkig

  |   BODY WORLDS, Nieuws, Uit onderzoek blijkt...

Cadeaus krijgen is natuurlijk heerlijk, maar wetenschappers zijn het erover eens: van geven word je gelukkiger dan van krijgen.

Doe mee met de BODY WORLDS kerstactie & geef geluk!

Endorfine

Studies tonen aan dat vrijgevigheid en geven goed is voor je emotionele, maar ook lichamelijke gezondheid. Geven verhoogt de dopaminelevels in je hersenen, waardoor je meer endorfine aanmaakt, ook wel je natuurlijke feel good drug genoemd. Endorfine maakt je optimistischer en blijer en het verlaagt gevoelens van stress, pijn en angst.

 

Geven maakt gelukkig

Een cadeau geven zorgt voor een diepere verbinding met de persoon aan wie je het geeft. Zeker als dit iemand is die dicht bij je staat, zoals een relatie, ouder, familielid of beste vriend(in). Dit zorgt voor een goed en voldaan gevoel en het kan zelfs je bloeddruk verlagen.

 

Ook is bewezen dat geven meer geluksgevoelens oproept dan geld aan jezelf besteden. Proefpersonen die 5 tot 20 dollar kregen om te spenderen aan een ander, waren overduidelijk gelukkiger dan de proefpersonen die het geld aan zichzelf moesten besteden. Deze groep had aan het einde van de dag geen blijvende gevoelens van voldoening, terwijl de mensen uit de andere groep opvallend uitgelaten en blij waren.

 

Iets geven hoeft overigens geen cadeau te zijn. Het kan ook een gemeend compliment zijn of een luisterend oor of een onverwachts telefoontje om te laten weten dat je aan iemand denkt.

 

Krijgen maakt óók gelukkig

Wanneer je onverwachts een cadeau of compliment krijgt, maakt dit ook zeker gelukkig. Het ontvangen en er dankbaar voor zijn, kan er voor zorgen dat je beter slaapt en het kan zelfs je stress verlagen.

Doe mee met de BODY WORLDS kerstactie & geef geluk!