Hartstichting & BODY WORLDS - BODY WORLDS

Hartstichting & BODY WORLDS

hartstichting

Hartstichting & BODY WORLDS

  |   BODY WORLDS, Evenementen
hartstichting logo

In samenwerking met de Hartstichting hebben wij afgelopen maand aan de hand van verschillende activiteiten extra aandacht gegeven aan de nare gevolgen van hart- en vaatziekten. Door middel van het geven van voorlichting over de gevaren van hart- en vaatziekten proberen wij onze bezoekers het besef bij te brengen een gezond en happy leven te leiden! BODY WORLDS draagt financieel ook een steentje bij aan het goede werk van de Hartstichting. De teller staat inmiddels al op 5000 euro! Geld dat ze goed kunnen gebruiken voor het financieren van voorlichting en onderzoek. Later dit jaar zal BODY WORLDS het eindbedrag bekend maken. To be continued!

Onderzoek
De Hartstichting investeert 6 miljoen euro in een nieuw onderzoek naar een betere behandeling van beroerte. Per jaar overlijden ruim 9.000 mensen aan de gevolgen hiervan. De Hartstichting doet het onderzoek in samenwerking met meerdere UMC’s, biomedische bedrijven en de Hersenstichting. Het project omvat ook andere onderzoeken, zo wordt onder andere ook gekeken naar de mogelijkheden voor betere behandeling van hersenbloedingen.
“Met dit nieuwe onderzoek willen we zorgen dat meer patiënten een beroerte overleven, en na afloop weer zelfstandig door het leven kunnen”, aldus professor Diederik Dippel, één van de onderzoeksleiders.
Wist je dat ….
• Nederland ruim 1 miljoen hart- en vaatpatiënten telt.
• Dagelijks ruim 100 mensen in Nederland sterven aan hart- of vaatziekten: meer vrouwen dan mannen.
• Er per dag 1.000 mensen in het ziekenhuis worden opgenomen vanwege hart- of vaatziekten.

(Bron: www.hartstichting.nl)