BODY WORLDS Lesmateriaal - Basis & Voortgezet Onderwijs

BODY WORLDS Lesmateriaal

BODY WORLDS Lesmateriaal

Voor primair- en voortgezet onderwijs

Ter voorbereiding op, tijdens en na afloop van het schoolbezoek aan BODY WORLDS: The Happiness Project is speciaal lesmateriaal ontwikkeld voor basis- en voortgezet onderwijs. Deze materialen kunt u op deze pagina gratis downloaden.

 

We raden aan leerlingen voor te bereiden op hun bezoek. In de docentenhandleiding vindt u praktische informatie en lessuggesties die u kunt doen voorafgaand aan en na afloop van het bezoek. Op een aansprekende manier worden de leerlingen aan de hand van de werkboekjes door de tentoonstelling geleid, waarbij ze leuke en informatieve opdrachten doen. De antwoorden vindt u terug achterin de Docentenhandleiding.

Lesmateriaal Basisonderwijs

 

Het materiaal voor het basisonderwijs sluit onder meer aan bij de kerndoelen Nederlands, wereldoriëntatie en kunstzinnige oriëntatie.

 

De Docentenhandleiding bevat uitgebreide informatie over de tentoonstelling, praktische tips en lessuggesties ter voorbereiding en na afloop van het bezoek aan BODY WORLDS. Het werkboek bestaat uit een logboek, dat een week voor het bezoek start ter voorbereiding, opdrachten tijdens het bezoek en een finale opdracht na afloop.

Download Docentenhandleiding
Download Werkboek

Lesmateriaal Voortgezet Onderwijs

 

Het materiaal voor het voortgezet onderwijs is met name geschikt voor midden en bovenbouw van het voortgezet onderwijs en sluit onder meer aan bij de kerndoelen Nederlands, wereldoriëntatie, biologie en kunstzinnige oriëntatie.

 

De Docentenhandleiding bevat uitgebreide informatie over de tentoonstelling, praktische tips en lessuggesties ter voorbereiding en na afloop van het bezoek aan BODY WORLDS. Het werkboek bevat vragen voor tijdens het bezoek aan de tentoonstelling.

Download Docentenhandleiding
Download Werkboek