No Tobacco Weekend 2015 - Laat je overtuigen!

No Tobacco Weekend 2015

No Tobacco Weekend at BODY WORLDS: The Happiness Project Amsterdam stoppen met roken 2015

No Tobacco Weekend 2015

  |   Evenementen, Nieuws
Alle rokers, ex-rokers, toekomstige rokers en anti-rokers opgelet: Van vrijdag 29 t/m zondag 31 mei is het No Tobacco Weekend bij BODY WORLDS: The Happiness Project. Dit hele weekend staat het anatomiemuseum in het kader van stoppen met roken, met vele inspirerende, fascinerende en confronterende plastinaten, testjes en andere activiteiten.

 

Dus wil jij stoppen met roken of juist anderen inspireren te stoppen? Boek dan je bezoek tijdens het No Tobacco Weekend van 29 t/m 31 mei 2015!

Boek tickets voor het 'No Tobacco Weekend'

Activiteiten

Je kunt onder meer een koolmonoxidetest doen, die een indicatie geeft van de hoeveelheid giftige stoffen in je longen. Helemaal gezond is een score van ‘0’. Woon je in de Randstad heb je een standaard score van ongeveer ‘3’. Maar rook je? Dan scoor je misschien 10, 20 tot zelfs 50 PPM! Je kunt ook je bloeddruk en longvolume meten.

 

Daarnaast worden plastinaten van zowel gezonde- als ‘rokerslongen’ getoond. Gidsen geven je uitleg over de verschillen en je kunt zelfs aan de echte longen voelen. Besluit jij tijdens het No Tobacco Weekend te stoppen en lever je je (gevulde) pakje sigaretten in? Dan ontvang je van ons een gratis audiogids.

 

Impressie van No Tobacco Weekend 2014

 

 

Waarom ‘No Tobacco Weekend’

 

Al sinds het begin van de BODY WORLDS expositie vinden schoonmakers gevulde pakjes sigaretten bij de vitrine waarin rokerslongen worden getoond. Blijkbaar besluiten bezoekers direct te stoppen na de confrontatie met de zwarte longen van een roker.‘Ieder achtergelaten pakje markeert de overwinning van een persoon op de nicotineverslaving’, aldus Dr. Angelina Whalley (Curator BODY WORLDS). ‘Veel mensen vertellen ons dat zij van alles geprobeerd hebben om te stoppen met roken, maar dat zij na het zien van de zwarte longen daadwerkelijk stopten.’

 

Gezonder na bezoek aan BODY WORLDS

 

Uit onderzoek onder de BODY WORLDS bezoekers wereldwijd blijkt dat 68% besloot gezonder te gaan leven na het zien van de expositie, 47% verklaarde zijn lichaam meer te waarderen na het zien van de expositie. Uit een vervolgenquête zes maanden na het einde van de tentoonstelling, bleek dat een groot aantal bezoekers zijn gedragspatroon daadwerkelijk had veranderd. Maar liefst 9% van de bezoekers gaf aan gestopt of geminderd te zijn met roken en drinken van alcohol, 33% gaf aan een gezonder dieet te volgen en 25% was meer gaan sporten.

 

imgres

LUCHTSIGNAAL

Luchtsignaal is in 2013 opgericht door oud-medewerkers van voormalig STIVORO. De organisatie zet de deskundigheid en ervaring van STIVORO in om rokers op een persoonlijke, toegankelijke, kwalitatief hoogwaardige en wetenschappelijk effectief bewezen manier te ondersteunen bij het stoppen met roken. www.luchtsignaal.nl

 

Wil je graag stoppen met roken, maar wacht je nog op dat laatste zetje? Boek dan nu je bezoek aan BODY WORLDS: The Happiness Project tijdens het No Tobacco Weekend!

Boek tickets voor het 'No Tobacco Weekend'