Stoppen met roken bij BODY WORLDS

No Tobacco Weekend op 15 en 16 november

No Tobacco Weekend op 15 en 16 november

  |   Evenementen, Nieuws

Is het niet gelukt om in ‘STOPtober’ te stoppen met roken? Kom dan in het weekend van 15 en 16 november naar het Stoppen met Roken Weekend bij BODY WORLDS. Studenten Geneeskunde geven tussen 11:00 en 17:00 uur uitleg over de gevolgen van roken aan de hand van preparaten van zowel gezonde als ‘rokerslongen’.

 

Medewerkers van Luchtsignaal voeren op zaterdag tussen 11:00 en 16:00 uur op verzoek een koolmonoxidetest uit, deze geeft een indicatie geeft van de hoeveelheid giftige stoffen in de longen. En, alsof dat nog niet confronterend genoeg is, kunnen bezoekers het gehele weekend ook ter plaatse bloeddruk en longvolume laten meten.

 

Voor bezoekers die tijdens het No Tobacco Weekend besluiten te stoppen en hun (gevulde) pakje sigaretten inleveren bij de kassa, is een gratis audiotour beschikbaar.

 

Al sinds het begin van de BODY WORLDS expositie vinden schoonmakers gevulde pakjes sigaretten bij de vitrine waarin rokerslongen worden getoond. Blijkbaar besluiten bezoekers direct te stoppen na de confrontatie met de zwarte longen van een roker.

 

‘Ieder achtergelaten pakje markeert de overwinning van een persoon op de nicotineverslaving’, aldus Dr. Angelina Whalley (Curator BODY WORLDS) ‘Veel mensen vertellen ons dat zij van alles geprobeerd hebben om te stoppen met roken, maar dat zij na het zien van de zwarte longen daadwerkelijk stopten.’  

 

Bekijk hier een korte impressie van het No Tobacco Weekend afgelopen mei

Gezonder na bezoek aan BODY WORLDS

Uit onderzoek onder de BODY WORLDS bezoekers wereldwijd blijkt dat 68% besloot gezonder te gaan leven na het zien van de expositie, 47% verklaarde zijn lichaam meer te waarderen na het zien van de expositie. Uit een vervolgenquête zes maanden na het einde van de tentoonstelling, bleek dat een groot aantal bezoekers zijn gedragspatroon daadwerkelijk had veranderd. Maar liefst 9% van de bezoekers gaf aan gestopt of geminderd te zijn met roken en drinken van alcohol, 33% gaf aan een gezonder dieet te volgen en 25% was meer gaan sporten.

 

Luchtsignaal

Luchtsignaal is in
2013 opgericht door oud-medewerkers van voormalig STIVORO. De organisatie zet de deskundigheid en ervaring van STIVORO in om rokers op een persoonlijke, toegankelijke, kwalitatief hoogwaardige en wetenschappelijk effectief bewezen manier te ondersteunen bij het stoppen met roken. www.luchtsignaal.nl

 

Goede voornemens

Kom op zaterdag 3 of zondag 4 januari 2015 een gezond tarwegrassapje drinken op een mooi nieuw jaar zaterdag 3 tijdens het ‘Good Intentions Weekend’. Dé tijd van de goede voornemens is dan weer aangebroken..Ga je stoppen met roken, meer sporten, minder drinken, meer leuke dingen doen?

 

Kom naar BODY WORLDS: The Happiness Project en zie wat ‘goede voornemens’ (en slechte gewoontes) voor effect op je lichaam (kunnen) hebben.