Ontmoet onze medische gidsen - BODY WORLDS

Ontmoet onze medische gidsen

Dokter Junior kinderworkshop van BODY WORLDS: The Happiness Project - © Fotografie Groen

Ontmoet onze medische gidsen

  |   Nieuws

Carmen (22 jaar, links op de bovenste foto) en Anne (24 jaar, rechterfoto) behoren tot het team van medisch gidsen van BODY WORLDS. Anne studeert geneeskunde, geeft les op de snijzaal van de Universiteit en wil huisarts worden. Ze is gek op racefietsen, zwemmen én het menselijk lichaam. Carmen zit in het vierde jaar van haar studie geneeskunde. Ze loopt coschappen in en rondom Amsterdam, houdt van hockeyen en hardlopen.

Waarom Carmen en Anne gids zijn geworden bij BODY WORLDS

 

Anne is naast haar studie geneeskunde ook werkzaam als docent op de snijzaal. Hier leert ze veel over de anatomie van het menselijk lichaam. Ze vindt het leuk deze kennis direct over te dragen aan de niet medisch geschoolde bezoekers van BODY WORLDS. Carmen: ‘Naast dat ik het menselijk lichaam zelf erg interessant vind, ben ik van mening dat andere mensen ook de basis van hun lichaam moeten kennen. Door rondleidingen te geven, kan ik deze informatie weer doorgeven aan de rest van Nederland’.

 

De leukste rondleiding

 

Carmen en Anne: De Dokter Junior Workshop! Carmen: ‘Dit is een speciale rondleiding voor kinderen. Het is leuk om te zien hoeveel kinderen het menselijk lichaam interessant vinden en voor mij is het een uitdaging om dit op een hele simpele manier uit te leggen’. Anne: ‘Ik wist niet dat kinderen al zoveel weten, zoveel leuke vragen hebben en onwijs geïnteresseerd kunnen zijn’.

 

Waarom BODY WORLDS een leuk uitje voor scholen is

 

Carmen is van mening dat het een nieuwe en leuke manier is om het menselijk lichaam te leren kennen. Daarnaast laat de tentoonstelling duidelijk het verschil zien tussen gezonde en aangetaste organen. Een voorbeeld hiervan is volgens haar de rokerslong en de niet-rokerslong. Anne: ‘Het is erg leerzaam voor kinderen en ze begrijpen daarna ook beter waarom het belangrijk is om gezond te leven. Zo maken de zwarte rokerslongen inderdaad altijd veel indruk.’

 

En of ze zelf geplastineerd willen worden…

 

Tot nu toe kiezen de dames allebei voor een andere optie. Carmen lijkt het een prettiger idee om gecremeerd of begraven te worden en Anne haar voorkeur gaat uit naar het doneren van haar organen.

 

Gelukstip

 

Als BODY WORLDS vraagt naar de belangrijkste gelukstip uit de tentoonstelling zijn Carmen en Anne het unaniem eens: Lachen! Anne: ‘Wanneer je lacht of glimlacht, wordt een deel van je hersenen gestimuleerd. Hierdoor word je werkelijk gelukkiger.’

 

Hou onze website in de gaten voor een ontmoeting met onze andere gidsen!