BODY WORLDS - Persberichten

Persberichten

Beeld- en persberichten

PERSBERICHT – Kunstenaar Selwyn Senatori geeft zichzelf bloot bij BODY WORLDS

 

Amsterdam, 22 juni 2016 – Neo-pop kunstenaar Selwyn Senatori heeft de kelder van de anatomietentoonstelling BODY WORLDS in Amsterdam een geheel nieuw uiterlijk gegeven. Het ‘seks’ thema van de kelder heeft plaats gemaakt voor een kleurrijke muurschildering van Selwyn. De verdieping dient als eindpunt van de tentoonstelling en geeft de bezoekers een laatste alomvattende boodschap mee.
Lees het volledige persbericht…

 

PERSBERICHT – Bezoeker ontdekt op tijd ziekte door bezoek aan BODY WORLDS

 

Amsterdam, donderdag 2 juni 2016 – De anatomie-tentoonstelling BODY WORLDS kan worden gezien als een fascinerende reis door het menselijk lichaam waarbij de manier waarop bezoekers zichzelf zien, sterk verandert. Dat de tentoonstelling daadwerkelijk wat los maakt bij onze bezoekers toont de bijzondere mail van de Engelse Matthew (35 jaar) aan BODY WORLDS. In zijn mail bedankt hij het team van BODY WORLDS, en oprichter Gunther von Hagen in het speciaal, voor het neerzetten van een interessante tentoonstelling en voor het hoogstwaarschijnlijk redden van zijn leven.
Lees het volledige persbericht…

 

PERSBERICHT – Gratis geluk bij BODY WORLDS: The Happiness Project tijdens Wereldgeluksdag

 

Amsterdam, vrijdag 13 maart 2015 – Alle bezoekers van BODY WORLDS: The Happiness Project in Amsterdam krijgen op vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 maart ‘een beetje extra geluk’ cadeau ter gelegenheid van de derde Wereldgeluksdag van de Verenigde Naties (20 maart 2015).
Lees het volledige persbericht…

 

PERSBERICHT – Ontdek het effect van verliefdheid op je lichaam tijdens Valentijnsweekend bij BODY WORLDS

 

Amsterdam, 5 februari 2015 – Tijdens de voorjaarsvakantie van 14 februari t/m 1 maart 2015 zijn er weer diverse activiteiten die een bezoek aan anatomiemuseum BODY WORLDS: The Happiness Project nóg interessanter maken. Zo kunnen bezoekers op 14 februari om 14:00 uur Valentijnsdag vieren met een speciale liefdesrondleiding onder leiding van onze liefdesgids. Onderweg deelt zij inspirerende feiten over verliefdheid en geluk met de bezoekers en worden diverse liefdesgerelateerde zaken ter discussie gesteld.
Lees het volledige persbericht…

 

BEELDBERICHT – Schoolkrantredacteuren nemen BODY WORLDS over tijdens eerste verjaardag anatomiemuseum

 

Amsterdam, 16 januari 2015 – Het is precies een jaar geleden dat anatomiemuseum BODY WORLDS: The Happiness Project haar deuren opende op het Amsterdamse Damrak. Vandaag werd de eerste verjaardag gevierd samen met een aantal Nederlandse lichaamsdonoren, die hun lichaam na hun dood ter beschikking stellen aan de tentoonstelling, én ruim twintig schoolkrantredacteuren van middelbare scholen uit het hele land. Met fotocamera’s, notitieblokken en mobiele telefoons in de aanslag vroegen zij de BODY WORLDS lichaamsdonoren het hemd van het lijf tijdens de junior persconferentie.

Lees het volledige persbericht…

 

PERSBERICHT – BODY WORLDS: The Happiness Project helpt goede voornemens realiseren

 

Amsterdam, 1 januari 2015 – Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 93% van de bezoekers van BODY WORLDS: The Happiness Project na het zien van de anatomietentoonstelling goede voornemens heeft. Het voornemen dat bij alle bezoekers met stip op nummer 1 staat, is ‘meer bewegen’. Bij de Nederlanders wordt dit voornemen op de voet gevolgd door ‘meer genieten’ en ‘nieuwe dingen leren’. De top vijf met goede voornemens wordt afgesloten met ‘gezonder eten’ en -verrassend- ‘vaker seks hebben’.

Lees het volledige persbericht…

 

BEELDBERICHT – Doofblinden geraakt door schoonheid van de mens

 

Amsterdam, 9 oktober 2014 – Vandaag, tijdens World Sight Day, kregen (doof)blinde bezoekers de kans om anatomie-expositie BODY WORLDS: The Happiness Project te zien, door te voelen. Bij hoge uitzondering mochten zij geplastineerde lichamen, organen en gewrichten aanraken, waarbij zij uitleg kregen van studenten geneeskunde en fysiotherapie. In het geval van de doofblinde bezoekers werd de uitleg door tolken doorvertaald in de handpalmen.

Lees het volledige beeldbericht…

 

PERSBERICHT – (Doof)blinde en slechtziende bezoekers mogen voelen aan plastinaten in anatomiemuseum BODY WORLDS tijdens World Sight Day

 

Amsterdam, 7 oktober 2014 – Donderdag 9 oktober is het World Sight Day, een dag waarop tal van organisaties zich verenigen om de aandacht te vestigen op blindheid en het -indien mogelijk- voorkomen daarvan. Anatomiemuseum BODY WORLDS: The Happiness Project organiseert deze donderdag een Blind Day. Mensen met een visuele beperking krijgen dan -bij hoge uitzondering- de kans om enkele geplastineerde lichamen, organen en gewrichten te zien, door te voelen.

Lees het volledige beeldbericht…

 

BEELDBERICHT – Gratis ‘op onderhuids avontuur’ tijdens Weekend van de Wetenschap

 

Amsterdam, 24 september 2014 – Tijdens het Weekend van de Wetenschap op 4 en 5 oktober trakteert BODY WORLDS: The Happiness Project op gratis toegang voor alle bezoekers jonger dan 15 jaar. Naast de vaste tentoonstelling is er nog veel meer te beleven en te leren. Zo geeft bodypaint-artiest Yvonne Zonnenberg ‘een kijkje onder de huid’, zijn er speciale junior-rondleidingen door Studenten Geneeskunde van AMC-UvA, mogen bezoekers bij hoge uitzondering aan enkele preparaten voelen én zijn er diverse gezondheidstestjes. Ook ontvangen alle bezoekers een gratis speurtocht.

Lees het volledige beeldbericht…

 

BEELDBERICHT – BODY WORLDS: The Happiness Project ontvangt 150.000e bezoeker

 

Amsterdam, 14 augustus 2014 – Vanmiddag arriveerde de 150.000e bezoeker bij anatomietentoonstelling BODY WORLDS: The Happiness Project. Een zeer verraste Geralda Bakhuizen uit Harderwijk was de gelukkige. Samen met haar man Willem, zoon Willem (bijna 14) en dochter Lola (8) werd zij feestelijk onthaald en in het zonnetje gezet door de medewerkers van het anatomiemuseum op het Amsterdamse Damrak.

Lees het volledige beeldbericht…

 

BEELDBERICHT – ‘Het menselijk lichaam binnenstebuiten’

 

Amsterdam, 7 augustus 2014 – Een gebodypaint model veroorzaakte vandaag heel wat opschudding voor de deur van anatomietentoonstelling BODY WORLDS: The Happiness Project op het Amsterdamse Damrak. De jongedame werd in het kader van de tweemaandelijkse BODY WORLDS Artist Day als levend canvas gebruikt door kunstenares Yvonne Zonnenberg.

Lees het volledige beeldbericht…

 

PERSBERICHT – ‘Succesvolle ‘BODY WORLDS Artist Day’ vast op agenda

 

Amsterdam, 12 juni 2014 – Vandaag vond de tweede Artist Day plaats bij anatomie-expositie BODY WORLDS: The Happiness Project. Vanwege het succes van de Artist Days, heeft BODY WORLDS besloten het evenement vast op de agenda te zetten, als tweemaandelijkse activiteit.

Lees het volledige persbericht…

 

PERSBERICHT – ‘No Tobacco Weekend’ bij BODY WORLDS

 

Amsterdam, 6 mei 2014 – Van vrijdag 30 mei tot en met zondag 1 juni 2014 staat BODY WORLDS: The Happiness Project in het teken van ‘Stoppen met Roken’ tijdens het No Tobacco Weekend.

Lees het volledige persbericht…

 

BEELDBERICHT – BODY WORLDS Artist Day inspirerend succes 

 

Amsterdam, 24 april 2014 – Vandaag vond de eerste ‘Artist Day’ plaats bij anatomie-expositie BODY WORLDS: The Happiness Project. De -onvermoeibare- plastinaten stonden model voor professionele en amateurkunstenaars uit de hele wereld. De respons van kunstenaars en publiek was zeer positief.

Lees het volledige persbericht…

 

PERSBERICHT – BODY WORLDS inspireert kunstenaars tijdens Artist Day

 

Amsterdam, 15 april 2014 – De anatomie-expositie BODY WORLDS: The Happiness Project geeft met de Artist Day op donderdag 24 april van 9:00 tot 21:00 uur ruim baan aan amateur- en professionele kunstenaars. Zij krijgen de gelegenheid zich te laten inspireren door geplastineerde menselijke lichamen. Deze lichamen uit de tentoonstelling van de Duitse anatoom Gunther von Hagens vormen gedroomde modellen voor kunstenaars. Door de toegepaste plastinatietechniek zijn spieren, botten en zelfs hart- en bloedvaten zichtbaar gemaakt.

Lees het volledige persbericht…

 

BEELDBERICHT – Wereldgezondheidsdag bij BODY WORLDS

 

Amsterdam, 6 april 2014 – Morgen, maandag 7 april 2014, is het Wereldgezondheidsdag. In aanloop daar naartoe konden bezoekers van BODY WORLDS Amsterdam dit weekend hun gezondheid laten testen bij een bezoek aan de anatomietentoonstelling. Onder meer werden bloeddruk en longvolume gemeten door studenten Geneeskunde. De activiteiten vinden morgen ook nog plaats, op Wereldgezondheidsdag.

Lees het volledige persbericht…

 

BEELDBERICHT – BODY WORLDS VIP Opening

 

Amsterdam, 15 januari 2014 – Op het Amsterdamse Damrak opende vanavond de permanente anatomie-expositie BODY WORLDS: The Happiness Project. Relaties, partners en vrienden uit de wereld van kunst en entertainment verbaasden zich over het effect van geluk op het menselijk lichaam.

Lees het volledige persbericht…

 

PERSBERICHT – BODY WORLDS is opening a permanent exhibition in central Amsterdam

 

Amsterdam, 5 November 2013 – On Thursday, 16 January 2014, BODY WORLDS is set to open a permanent exhibition at Damrak 66, right in the heart of Amsterdam. By showcasing hundreds of real human specimens, the exhibition will explore life and love in all of its facets.

Lees het volledige persbericht…

 

PERSBERICHT – Wereldprimeur 

BODY WORLDS: The Happiness Project in Amsterdam, Geluk en anatomie vinden elkaar in het hart van de stad

 

Amsterdam 12 december 2013 – Op donderdag 16 januari 2014 opent de vernieuwende, interactieve expositie BODY WORLDS: The Happiness Project in Amsterdam. Dankzij een verrassende benadering van het bestaande concept, voegt BODY WORLDS een nieuw hoofdstuk toe aan de reeks succesvolle anatomietentoonstellingen. De expositie krijgt een permanente basis in het centrum van Amsterdam – op het Damrak 66 – en biedt een inkijk in de essentie en de wetenschap van geluk.

Lees het volledige persbericht…

 

PERSBERICHT – Bijdrage anatomisch Museum Vrolik aan Gunther von Hagens’ BODY WORLDS: The Happiness Project in Amsterdam

 

Amsterdam, 13 januari 2014 – Museum Vrolik – het anatomisch museum van het Academisch Medisch Centrum (AMC) – levert met een aantal historische preparaten een unieke bijdrage aan BODY WORLDS: The Happiness Project in Amsterdam. Aan de hand van de tentoongestelde objecten worden de geschiedenis en de diversiteit van de verschillende prepareermethoden belicht. Zo leert het publiek dat anatoom Gunther von Hagens met zijn plastinatiemethode in een eeuwenlange traditie met een aanzienlijk Nederlands aandeel treedt.

Lees het volledige persbericht…

PERSBERICHT – Bezoeker ontdekt op tijd ziekte door bezoek aan BODY WORLDS

 

Amsterdam, donderdag 2 juni 2016 – De anatomie-tentoonstelling BODY WORLDS kan worden gezien als een fascinerende reis door het menselijk lichaam waarbij de manier waarop bezoekers zichzelf zien, sterk verandert. Dat de tentoonstelling daadwerkelijk wat los maakt bij onze bezoekers toont de bijzondere mail van de Engelse Matthew (35 jaar) aan BODY WORLDS. In zijn mail bedankt hij het team van BODY WORLDS, en oprichter Gunther von Hagen in het speciaal, voor het neerzetten van een interessante tentoonstelling en voor het hoogstwaarschijnlijk redden van zijn leven.
Lees het volledige persbericht…

http://bodyworlds.nl/13108-2/

PERSBERICHT – Gratis geluk bij BODY WORLDS: The Happiness Project tijdens Wereldgeluksdag

 

Amsterdam, vrijdag 13 maart 2015 – Alle bezoekers van BODY WORLDS: The Happiness Project in Amsterdam krijgen op vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 maart ‘een beetje extra geluk’ cadeau ter gelegenheid van de derde Wereldgeluksdag van de Verenigde Naties (20 maart 2015).
Lees het volledige persbericht…

 

PERSBERICHT – Ontdek het effect van verliefdheid op je lichaam tijdens Valentijnsweekend bij BODY WORLDS

 

Amsterdam, 5 februari 2015 – Tijdens de voorjaarsvakantie van 14 februari t/m 1 maart 2015 zijn er weer diverse activiteiten die een bezoek aan anatomiemuseum BODY WORLDS: The Happiness Project nóg interessanter maken. Zo kunnen bezoekers op 14 februari om 14:00 uur Valentijnsdag vieren met een speciale liefdesrondleiding onder leiding van onze liefdesgids. Onderweg deelt zij inspirerende feiten over verliefdheid en geluk met de bezoekers en worden diverse liefdesgerelateerde zaken ter discussie gesteld.
Lees het volledige persbericht…

 

BEELDBERICHT – Schoolkrantredacteuren nemen BODY WORLDS over tijdens eerste verjaardag anatomiemuseum

 

Amsterdam, 16 januari 2015 – Het is precies een jaar geleden dat anatomiemuseum BODY WORLDS: The Happiness Project haar deuren opende op het Amsterdamse Damrak. Vandaag werd de eerste verjaardag gevierd samen met een aantal Nederlandse lichaamsdonoren, die hun lichaam na hun dood ter beschikking stellen aan de tentoonstelling, én ruim twintig schoolkrantredacteuren van middelbare scholen uit het hele land. Met fotocamera’s, notitieblokken en mobiele telefoons in de aanslag vroegen zij de BODY WORLDS lichaamsdonoren het hemd van het lijf tijdens de junior persconferentie.

Lees het volledige persbericht…

 

PERSBERICHT – BODY WORLDS: The Happiness Project helpt goede voornemens realiseren

 

Amsterdam, 1 januari 2015 – Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 93% van de bezoekers van BODY WORLDS: The Happiness Project na het zien van de anatomietentoonstelling goede voornemens heeft. Het voornemen dat bij alle bezoekers met stip op nummer 1 staat, is ‘meer bewegen’. Bij de Nederlanders wordt dit voornemen op de voet gevolgd door ‘meer genieten’ en ‘nieuwe dingen leren’. De top vijf met goede voornemens wordt afgesloten met ‘gezonder eten’ en -verrassend- ‘vaker seks hebben’.

Lees het volledige persbericht…

 

BEELDBERICHT – Doofblinden geraakt door schoonheid van de mens

 

Amsterdam, 9 oktober 2014 – Vandaag, tijdens World Sight Day, kregen (doof)blinde bezoekers de kans om anatomie-expositie BODY WORLDS: The Happiness Project te zien, door te voelen. Bij hoge uitzondering mochten zij geplastineerde lichamen, organen en gewrichten aanraken, waarbij zij uitleg kregen van studenten geneeskunde en fysiotherapie. In het geval van de doofblinde bezoekers werd de uitleg door tolken doorvertaald in de handpalmen.

Lees het volledige beeldbericht…

 

PERSBERICHT – (Doof)blinde en slechtziende bezoekers mogen voelen aan plastinaten in anatomiemuseum BODY WORLDS tijdens World Sight Day

 

Amsterdam, 7 oktober 2014 – Donderdag 9 oktober is het World Sight Day, een dag waarop tal van organisaties zich verenigen om de aandacht te vestigen op blindheid en het -indien mogelijk- voorkomen daarvan. Anatomiemuseum BODY WORLDS: The Happiness Project organiseert deze donderdag een Blind Day. Mensen met een visuele beperking krijgen dan -bij hoge uitzondering- de kans om enkele geplastineerde lichamen, organen en gewrichten te zien, door te voelen.

Lees het volledige beeldbericht…

 

BEELDBERICHT – Gratis ‘op onderhuids avontuur’ tijdens Weekend van de Wetenschap

 

Amsterdam, 24 september 2014 – Tijdens het Weekend van de Wetenschap op 4 en 5 oktober trakteert BODY WORLDS: The Happiness Project op gratis toegang voor alle bezoekers jonger dan 15 jaar. Naast de vaste tentoonstelling is er nog veel meer te beleven en te leren. Zo geeft bodypaint-artiest Yvonne Zonnenberg ‘een kijkje onder de huid’, zijn er speciale junior-rondleidingen door Studenten Geneeskunde van AMC-UvA, mogen bezoekers bij hoge uitzondering aan enkele preparaten voelen én zijn er diverse gezondheidstestjes. Ook ontvangen alle bezoekers een gratis speurtocht.

Lees het volledige beeldbericht…

 

BEELDBERICHT – BODY WORLDS: The Happiness Project ontvangt 150.000e bezoeker

 

Amsterdam, 14 augustus 2014 – Vanmiddag arriveerde de 150.000e bezoeker bij anatomietentoonstelling BODY WORLDS: The Happiness Project. Een zeer verraste Geralda Bakhuizen uit Harderwijk was de gelukkige. Samen met haar man Willem, zoon Willem (bijna 14) en dochter Lola (8) werd zij feestelijk onthaald en in het zonnetje gezet door de medewerkers van het anatomiemuseum op het Amsterdamse Damrak.

Lees het volledige beeldbericht…

 

BEELDBERICHT – ‘Het menselijk lichaam binnenstebuiten’

 

Amsterdam, 7 augustus 2014 – Een gebodypaint model veroorzaakte vandaag heel wat opschudding voor de deur van anatomietentoonstelling BODY WORLDS: The Happiness Project op het Amsterdamse Damrak. De jongedame werd in het kader van de tweemaandelijkse BODY WORLDS Artist Day als levend canvas gebruikt door kunstenares Yvonne Zonnenberg.

Lees het volledige beeldbericht…

 

PERSBERICHT – ‘Succesvolle ‘BODY WORLDS Artist Day’ vast op agenda

 

Amsterdam, 12 juni 2014 – Vandaag vond de tweede Artist Day plaats bij anatomie-expositie BODY WORLDS: The Happiness Project. Vanwege het succes van de Artist Days, heeft BODY WORLDS besloten het evenement vast op de agenda te zetten, als tweemaandelijkse activiteit.

Lees het volledige persbericht…

 

PERSBERICHT – ‘No Tobacco Weekend’ bij BODY WORLDS

 

Amsterdam, 6 mei 2014 – Van vrijdag 30 mei tot en met zondag 1 juni 2014 staat BODY WORLDS: The Happiness Project in het teken van ‘Stoppen met Roken’ tijdens het No Tobacco Weekend.

Lees het volledige persbericht…

 

BEELDBERICHT – BODY WORLDS Artist Day inspirerend succes 

 

Amsterdam, 24 april 2014 – Vandaag vond de eerste ‘Artist Day’ plaats bij anatomie-expositie BODY WORLDS: The Happiness Project. De -onvermoeibare- plastinaten stonden model voor professionele en amateurkunstenaars uit de hele wereld. De respons van kunstenaars en publiek was zeer positief.

Lees het volledige persbericht…

 

PERSBERICHT – BODY WORLDS inspireert kunstenaars tijdens Artist Day

 

Amsterdam, 15 april 2014 – De anatomie-expositie BODY WORLDS: The Happiness Project geeft met de Artist Day op donderdag 24 april van 9:00 tot 21:00 uur ruim baan aan amateur- en professionele kunstenaars. Zij krijgen de gelegenheid zich te laten inspireren door geplastineerde menselijke lichamen. Deze lichamen uit de tentoonstelling van de Duitse anatoom Gunther von Hagens vormen gedroomde modellen voor kunstenaars. Door de toegepaste plastinatietechniek zijn spieren, botten en zelfs hart- en bloedvaten zichtbaar gemaakt.

Lees het volledige persbericht…

 

BEELDBERICHT – Wereldgezondheidsdag bij BODY WORLDS

 

Amsterdam, 6 april 2014 – Morgen, maandag 7 april 2014, is het Wereldgezondheidsdag. In aanloop daar naartoe konden bezoekers van BODY WORLDS Amsterdam dit weekend hun gezondheid laten testen bij een bezoek aan de anatomietentoonstelling. Onder meer werden bloeddruk en longvolume gemeten door studenten Geneeskunde. De activiteiten vinden morgen ook nog plaats, op Wereldgezondheidsdag.

Lees het volledige persbericht…

 

BEELDBERICHT – BODY WORLDS VIP Opening

 

Amsterdam, 15 januari 2014 – Op het Amsterdamse Damrak opende vanavond de permanente anatomie-expositie BODY WORLDS: The Happiness Project. Relaties, partners en vrienden uit de wereld van kunst en entertainment verbaasden zich over het effect van geluk op het menselijk lichaam.

Lees het volledige persbericht…

 

PERSBERICHT – BODY WORLDS is opening a permanent exhibition in central Amsterdam

 

Amsterdam, 5 November 2013 – On Thursday, 16 January 2014, BODY WORLDS is set to open a permanent exhibition at Damrak 66, right in the heart of Amsterdam. By showcasing hundreds of real human specimens, the exhibition will explore life and love in all of its facets.

Lees het volledige persbericht…

 

PERSBERICHT – Wereldprimeur 

BODY WORLDS: The Happiness Project in Amsterdam, Geluk en anatomie vinden elkaar in het hart van de stad

 

Amsterdam 12 december 2013 – Op donderdag 16 januari 2014 opent de vernieuwende, interactieve expositie BODY WORLDS: The Happiness Project in Amsterdam. Dankzij een verrassende benadering van het bestaande concept, voegt BODY WORLDS een nieuw hoofdstuk toe aan de reeks succesvolle anatomietentoonstellingen. De expositie krijgt een permanente basis in het centrum van Amsterdam – op het Damrak 66 – en biedt een inkijk in de essentie en de wetenschap van geluk.

Lees het volledige persbericht…

 

PERSBERICHT – Bijdrage anatomisch Museum Vrolik aan Gunther von Hagens’ BODY WORLDS: The Happiness Project in Amsterdam

 

Amsterdam, 13 januari 2014 – Museum Vrolik – het anatomisch museum van het Academisch Medisch Centrum (AMC) – levert met een aantal historische preparaten een unieke bijdrage aan BODY WORLDS: The Happiness Project in Amsterdam. Aan de hand van de tentoongestelde objecten worden de geschiedenis en de diversiteit van de verschillende prepareermethoden belicht. Zo leert het publiek dat anatoom Gunther von Hagens met zijn plastinatiemethode in een eeuwenlange traditie met een aanzienlijk Nederlands aandeel treedt.

Lees het volledige persbericht…