Primark Damrak opent in Amsterdam - BODY WORLDS

Primark Damrak opent in Amsterdam

Primark Damrak

Primark Damrak opent in Amsterdam

  |   BODY WORLDS

Primark opent steeds meer winkels in Nederland en twee jaar geleden werd het al aangekondigd dat Primark Amsterdam eindelijk haar deuren opent in onze hoofdstad. De opening is meerdere keren uitgesteld, maar lijkt nu toch dichtbij te komen. De nieuwste Primark vestigt zich naast de meest spectaculaire tentoonstelling van Nederland, met echte, geplastineerde lichamen: BODY WORLDS: The Happiness Project. De verbouwing van Primark is nog steeds in volle gang en de modeketen zal 1 december voor het eerst openen voor het winkelend publiek in Amsterdam. Dagelijks worden er 10.000 bezoekers in Primark aan het Damrak verwacht.

Primark Damrak: over Primark

Sinds Primark entree heeft gemaakt in het Nederlandse modelandschap, is de focus meer komen te liggen op de betaalbaarheid van mode. De prijzen die Primark hanteert liggen namelijk lager dan die van concurrerende modeketens. Het zijn prijzen waar nauwelijks tegen te concurreren is. Primark Amsterdam zal wellicht daardoor ook wat teweeg brengen. Op online gebied wijkt de modegigant uit Ierland ook af van de concurrent. Daar waar het internet vol staat met mode items, zijn de producten van Primark niet te koop in een webshop. De precieze redenen waarom Primark geen online shop heeft is niet bekend, maar het heeft waarschijnlijk te maken met bijkomende verzendkosten, een hoop extra werk en dat de Primark ‘shopping ervaring’ verdwijnt wanneer er een webshop wordt geopend. Primark heeft echter wel een website waar wat algemene informatie te vinden is, zoals informatie over de winkels en werkwijze van Primark, maar ook outfit inspiratie.

Primark Damrak

Primark Damrak: volledig gerenoveerd

Het filiaal dat zich vestigt aan het Damrak, is niet zomaar een filiaal, Primark Amsterdam vestigt zich namelijk in een van de meest toonaangevende panden van Amsterdam. In de jaren ’30 trok modeketen C&A in het pand en heeft het sindsdien niet meer verlaten. Het hoofdkantoor van C&A is tegenwoordig elders gevestigd, waardoor er een groot aantal vierkante meters vrij kwam. Door een grootschalige verbouwing is de locatie weer volledig opgeknapt en hebben meerdere winkelketens zich reeds gevestigd, zoals Starbucks en Zara. Ook modeketen C&A is inmiddels teruggekeerd in het gerenoveerde pand met een ‘flagship store’. Het pand is gelegen tussen het Damrak en de Nieuwendijk, naast de permanente expositie BODY WORLDS: The Happiness Project. Primark aan het Damrak telt vijf verdiepingen en zal de grootste worden van Nederland, met een oppervlakte van 9.000 vierkante meter. Dit betekent bijna één hectare aan modieuze kleding, schoenen en accessoires! Ook krijgt de winkel 3 ingangen, aan het Damrak, de Nieuwendijk en de Beurspassage.

Primark Damrak naast BODY WORLDS

Ben jij opzoek naar een gezellig dagje uit in het bruisende Amsterdam? Bezoek Primark Amsterdam en BODY WORLDS aan het Damrak dan samen in één dag. Twee vliegen in een klap. Eerst eens even flink shoppen bij Primark in Amsterdam en vervolgens neem je een kijkje bij de meest fascinerende tentoonstelling van Nederland! Je hoeft je geshopte items niet mee te slepen, in een van onze kluisjes kun je je spullen namelijk veilig opbergen (à €2,-). Stap uit op Amsterdam Centraal en je bent slechts enkele minuten verwijderd van zowel Primark Damrak als BODY WORLDS. Parkeren in het centrum van Amsterdam kan best prijzig zijn, maar degenen die zich hierdoor niet laten afschrikken, kunnen terecht bij de parkeergarage Q-Park Beursplein 15. De parkeergarage zit gevestigd naast Bijenkorf Amsterdam.

Primark Damrak

Over BODY WORLDS: The Happiness Project

Ben jij benieuwd hoe het menselijk lichaam er van binnen uitziet en hoe je lichaam en organen werken? Gunther von Hagens’ permanente expositie BODY WORLDS: The Happiness Project in hartje Amsterdam, naast Primark Amsterdam geeft je een unieke kijk in je eigen lichaam. Je leert hier alles over je lichaam, gezondheid én geluk. Wereldwijd hebben ruim 40 miljoen mensen de BODY WORLDS tentoonstellingen al bezocht. BODY WORLDS is niet alleen een fascinerende expositie voor volwassenen, ook kinderen vinden BODY WORLDS leerzaam en leuk! Je verlaat de expositie gegarandeerd met het gevoel dat je wijzer bent geworden.

Primark Damrak: openingstijden

Er kan nog niet met zekerheid gezegd worden wat de openingstijden van Primark Damrak zullen zijn. Toch is het zeer waarschijnlijk dat de volgende openingstijden worden aangehouden:

 

  • Maandag 11.00 – 18.30 uur
  • Dinsdag 09.00 – 18.30 uur
  • Woensdag 09.00 – 18.30 uur
  • Donderdag 09.00 – 21.00 uur
  • Vrijdag 09.00 – 18.30 uur
  • Zaterdag 09.00 – 18.30 uur
  • Zondag 12.00 – 17.00 uur

 

Koopzondag: het is bijna met zekerheid te zeggen dat Primark in Amsterdam 7 dagen per week geopend zal zijn voor het winkelend publiek. Veel winkels in Amsterdam zijn namelijk 7 dagen per week geopend. De koopavond vindt in Amsterdam elke week plaats op de donderdag. De winkels zijn dan tot 21.00 uur geopend. Lekker lang shoppen dus!

Primark Damrak: vacatures

Dat Primark Amsterdam een ontzettend groot filiaal wordt op het Damrak, is inmiddels geen verassing meer. Een winkel van dit formaat heeft maar liefst honderden medewerkers nodig om goed te blijven draaien. Er is vaak veel belangstelling voor een parttime of fulltime baan nieuwe winkel zoals Primark in Amsterdam. Om te kunnen werken bij deze modegigant moet je sociaal zijn en goed met mensen kunnen omgaan. Daarnaast is het een pré als je affiniteit met mode en trends hebt. Ben jij geïnteresseerd om bij Primark Damrak te gaan werken? Bezoek dan de officiële website van Primark en solliciteer!