Programma Olympische Spelen - BODY WORLDS

Programma Olympische Spelen

rio 2016

Programma Olympische Spelen

  |   BODY WORLDS
Tijdens de Olympische Spelen zijn er verschillende activiteiten bij BODY WORLDS: The Happiness Project te beleven. Ook is er in de tentoonstelling extra informatie te vinden over het effect van sporten op het menselijk lichaam. Wat houdt een sporthart bijvoorbeeld in? Hoe komt het dat atlete Dafne Schippers zo snel is? En is er een verschil in het brein tussen een amateur en een topsporter?

 

Sportieve voeltafel
Tijdens de Olympische Spelen kun je bij BODY WORLDS echte, geplastineerde organen aanraken! Gezien het sportieve thema, zal een medische gids de bezoekers meer laten zien en vertellen over de effecten van bewegen en sporten op onze organen. Zo kan bijvoorbeeld het verschil worden gezien én gevoeld tussen een normaal hart en een sporthart. Ook andere vragen over de tentoonstelling en/of het menselijk lichaam beantwoordt onze gids met veel plezier.

 

10 en 17 augustus, 12.00 – 16.00 uur

 

Schminken
Op vrijdag 12 augustus komt Happy Tessa bezoekers en voorbijgangers van de tentoonstelling versieren met sportieve en kleurrijke schminkcreaties. Denk hierbij aan gouden medailles, de Olympische ringen, het Olympisch Vuur en nog veel meer!

 

Wil je ook geschminkt worden? Kom dan 12 augustus tussen 12.00 en 17.00 uur langs bij BODY WORLDS!

 

Dokter Junior: Ontdek het menselijk lichaam en het belang van bewegen
Op 17 augustus zal de kinderworkshop Dokter Junior in het teken staan van bewegen en het menselijk lichaam. Gehuld in een witte doktersjas en gewapend met een eigen stethoscoop en werkboekje gaan de kinderen op pad met een medisch professional. Op een speelse en interactieve manier leren ze alles over het menselijk lichaam en het effect van geluk. Na afloop komt de groep met de ouders en begeleiders weer samen voor een heuse diploma uitreiking!

 

Woensdag 17 augustus 10.00 – 12.00 uur