Samen lachen doet vertellen

Samen lachen doet vertellen!

Samen lachen doet vertellen - Body Worlds the Happiness Project Amsterdam

Samen lachen doet vertellen!

  |   Nieuws, Uit onderzoek blijkt...
Openhartige gesprekken kun je het beste voeren na een potje lachen. Dat blijkt uit onderzoek van psychologen van het University College London.

 

De onderzoekers verdeelden 112 proefpersonen in groepjes van 4. Al deze groepjes kregen vervolgens een videofragment te zien: een stand-up comedy fragment, een natuurdocumentaire of een golfinstructie. Na het kijken van de video moesten de proefpersonen elk 5 persoonlijke dingen over zichzelf opschrijven voor een ander lid van hun groepje, zogenaamd om elkaar beter te leren kennen.

 

Uitkomst

En wat bleek? De proefpersonen die het comedy-fragment had bekeken, schreven veel meer persoonlijke dingen over zichzelf op. Volgens de onderzoekers komt dat doordat lachen een sociaal smeermiddel is, dat intieme gevoelens sneller op gang brengt. Lachen verbindt. Daarom is je vriendschap met die vriend(in) waar je veel mee kunt lachen zo hecht.

 

Dus als je nog eens persoonlijke dingen bij iemand wilt ontrafelen, kijk dan eerst samen een comedy of maak een goede grap. Zet in elk geval geen documentaire of instructie-video op.

 

Bron: Quest