SMS'en heeft hetzelfde effect als een orgasme

SMS’en heeft hetzelfde effect als een orgasme

sms'en heeft zelfde effect als een orgasme

SMS’en heeft hetzelfde effect als een orgasme

  |   Nieuws, Uit onderzoek blijkt...

Voor velen ondertussen een bekend fenomeen. Of je nu in je upje op de bank TV kijkt of gezellig met zijn allen aan tafel zit in een restaurant; mobiele telefoons zijn niet meer uit het plaatje weg te denken. Je zou bijna kunnen zeggen dat we verslaafd zijn.

 

Uit onderzoek is gebleken dat dat niet eens zo’n overdreven statement is. SMS’en heeft een groot effect op de aanmaak van dopamine in je brein, hetzelfde geluksstofje dat vrijkomt tijdens bijvoorbeeld een orgasme, waardoor je dus inderdaad letterlijk verslaafd kunt zijn aan het versturen van berichten. Dopamine zorgt er namelijk voor dat we hetgene dat ons ‘bevredigt’ steeds blijven opzoeken en ernaar verlangen.

 

Het verlangen gaat ook dieper dan onze basisgevoelens naar voedsel of seks. Door dopamine verlangen we ook naar meer abstracte dingen, zoals ideeën, informatie en connecties. In deze tijd geven we die verlangens voldoening door bijvoorbeeld te SMS’en, want elke keer dat je een berichtje stuurt worden je verlangens enigszins bevredigd.

 

Ben jij ‘verslaafd’ aan SMS’en? Laat het ons hier weten.