Wat eet Nederland? BODY WORLDS breidt collectie Hungry Planet: What the world eats uit - BODY WORLDS

Wat eet Nederland? BODY WORLDS breidt collectie Hungry Planet: What the world eats uit

BODY WORLDS: Hungry Planet

Wat eet Nederland? BODY WORLDS breidt collectie Hungry Planet: What the world eats uit

  |   BODY WORLDS
De Nederlandse versie van het internationale project Hungry Planet: What the worlds eats is vanaf eind september 2016 te bewonderen bij BODY WORLDS. Fotograaf Peter Menzel (bekroond met twee World Press Photo Awards) en journaliste Faith D’Aluisio hebben voor hun beroemde internationale kunstproject de eetgewoonten van gezinnen in verschillende delen van de wereld vastgelegd en gefotografeerd. Het tweetal is de hele wereld over gereisd om vast te leggen wat gezinnen in een week eten en hoeveel ze daaraan besteden. In totaal hebben ze 42 gezinnen geportretteerd uit 29 landen. De foto’s laten zien dat wat we eten sterk wordt beïnvloed door onze omgeving en cultuur.

 

De Nederlandse eetcultuur is op uitnodiging van het Voedingscentrum in beeld gebracht. De Nederlandse foto’s portretteerden drie gezinnen uit Berkel en Rodenrijs, Den Haag en Zutphen. BODY WORLDS is de trotse eigenaar van het portret van de Familie Leussink uit Zutphen. Het gezin bestaat uit moeder Marieke Bakkenes (45), vader Laurens Leussink (41) en hun twee kinderen Isa (12) en Daan (9). Hun hond Doedel en cavia’s Pukkie en Snuffie staan ook op de foto.

 

Een aantal dingen vielen op aan het Nederlandse eet- en koopgedrag. ‘’Werkelijk iedereen eet hier hagelslag op brood’’, vertelde D’Aluisio en Menzel merkte op dat Nederlanders dol zijn op aanbiedingen. Daarnaast concludeerden ze dat de meeste Nederlanders boodschappen doen bij de Albert Heijn of Jumbo, dat zuivelproducten in vergelijking met de Verenigde Staten goedkoop zijn en dat voor een land dat bijna geheel ‘onder water staat’ vrij weinig vis wordt gegeten.

 

De foto van de familie Leussink en acht andere internationale gezinnen is vanaf eind september 2016 te bewonderen bij BODY WORLDS: The Happiness Project.

 

Bron: One World Voedingscentrum