Weekend van de wetenschap 2015 | BODY WORLDS

Weekend van de Wetenschap 2015 fotoverslag

Weekend van de Wetenschap 2015 fotoverslag

  |   BODY WORLDS, Nieuws
Op zaterdag 3 en zondag 4 oktober stond BODY WORLDS: The Happiness Project in het teken van het Weekend van de Wetenschap 2015. Tijdens dit weekend werden er bij meer dan 200 bedrijven, instellingen en musea verschillende activiteiten georganiseerd. Ook bij BODY WORLDS konden bezoekers verschillende activiteiten doen en zo op een leuke, laagdrempelige manier kennis maken met wetenschap.

 

Wij organiseerden dit jaar diverse activiteiten als de ‘Dokter Junior’ kinderworkshop, een voeltafel waar bezoekers – bij hoge uitzondering – enkele plastinaten konden aanraken, een speurtocht, een kinderlezing, een medisch gids om alle vragen te beantwoorden en meer! Het was ontzettend leuk en succesvol, dus volgende editie is BODY WORLDS weer van de partij.

Weekend van de Wetenschap 2015 fotoverslag

BODY WORLDS museum voor kinderen
BODY WORLDS museum voor kinderen voorjaarsvakantie
Voorjaarsvakantie activiteiten bij BODY WORLDS

Kinderlezing door ‘geluksprofessor’ Leo Bormans

Hoogtepunt van het weekend waren wel de lezingen van gelukswetenschapper Leo Bormans. In het kader van de Pop-up Wetenschapper heeft hij de aanwezige kinderen – maar ook zeker de volwassenen – geleerd wat geluk precies is en hoe we kunnen leren een beetje gelukkiger te worden.

 

Leo Bormans is schrijver van onder andere ‘The World Book of Happiness’, hij reist de wereld over als Ambassadeur van Geluk en Welzijn en geeft in dat kader ook veel lezingen. Zijn boeken zijn in de Shop van BODY WORLDS verkrijgbaar. Tijdens het Weekend van de Wetenschap konden bezoekers zijn boeken in de shop kopen en door de schrijver persoonlijk laten signeren.

``Als wij aan kinderen vragen wat hen gelukkig maakt, antwoorden ze altijd dingen die te maken hebben met vrienden, familie, met ervaringen. Er is geen enkel kind dat zegt dat hij gelukkig geworden is van zijn nieuwe mobieltje.``

Weekend van de Wetenschap 2016

 

Lijkt het jou leuk om BODY WORLDS te bezoeken tijdens het Weekend van de Wetenschap op 1 en 2 oktober 2016? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Dan ben je als eerst op de hoogte wanneer er bekend wordt gemaakt wat het programma dit jaar gaat zijn!

Schrijf je in voor de BODY WORLDS Nieuwsbrief